EET v testovacím provozu už jede. Zatím se ale zvedla spíš vlna dotazů

Přes čtyřicet tisíc účtenek nateklo za první den testovacího provozu elektronické evidence tržeb. Je to ale jen zlomek toho, kolik by to mělo být za měsíc.

Tak si to vyzkoušíme a za měsíc to rozjedeme naostro. Především restauratéři už ukrajují poslední dny, během nichž mohou ještě fungovat v režimu, který se neměnil desítky let. Kdo je na změnu připraven víc, jestli úřady nebo hospodští, ukáže až prosinec.

Ministerstvo je celkem logicky z prvních vlaštovek nadšeno. "Mám radost, že podnikatelé mají o testovací prostředí zájem a hned první den se jich přihlásilo 254,“ tvrdil včera na tiskové konferenci Andrej Babiš. Prvních 254 z více než čtyřiceti tisíc subjektů, kterých se to dotkne už za měsíc. Do konce včerejšího dne se počet zapojených vyšplhal na necelou pětistovku.

Data firem zatím ale hovoří jinak. „Zájem zákazníků o službu roste, ale testovací provoz EET nevyužívají, spíš si zkoušejí funkce aplikace ePokladna,“ tvrdí Veronika Exnerová z Vodafonu. Operátoři budou zřejmě jedněmi z největších poskytovatelů pokladen a už dnes rozjíždějí ofenzivu nejen na poštách, ale třeba i prostřednictvím pivovarů.

Pokračování článku zde
Zdroj: Lupa.cz